söndag 23 september 2012

Öppet brev till migrationsverket
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning


" Övergiven, misshandlad och undernärd fick en 4 månaders flicka bo hos en familj i Broby. Två år senare vill Migrationsverket utvisa flickan från Sverige. Trots att ingen vet var hennes riktiga mamma eller pappa finns."


Detta är ju helt absurt. Det är så omänskligt och obegripligt att jag finner inte ord. Hur kan man anse att en tvååring som fötts och växt upp i Sverige, bör utvisas till ett land där hon aldrig varit och vad man vet inte har några släktingar? Ingen vet var hennes föräldrar befinner sig och även om man hade vetat det - hur kan man anse att de är lämpade att ta hand om Hadille? Hur kan en mamma som övergett sitt spädbarn och en pappa som misshandlat henne, anses som det bästa alternativet för barnet? Bara för att man fött ett barn, så gör inte det en till en förälder. En förälder blir man genom att ta hand om sitt barn, att uppfostra det, älska det, finnas där för det. Bara för att man fött ett barn behöver inte det betyda att man är lämpad att vara just förälder. 

Men i migrationsverkets iver att följa regeringens absurda lagar så anses inte fallet vara "ömmande". Att ett barn ska utvisas ensamt till ett främmande land anses vara "barnets bästa". Hur kan man som människa fatta ett sådant beslut? Hur kan man tro att det är för barnets bästa? Hur kan man med någon anständighet och skam i kroppen agera på detta sätt? 

Man kan inte bara skylla på regelverk. Man kan inte bara peka på någon annan och skylla ifrån sig. Du som medmänniska har ett eget jävla ansvar och jag vet inte vem som fattar dessa omänskliga beslut att utvisa småbarn och ensamkommande flyktingbarn till okända öden - men de personerna borde skämmas. Visst, det är regeringen med hjälp av miljöpartiet som stiftat dessa lagar och de här barnens lidande är på deras ansvar och kommer garantera dem en plats i helvetet. 

Men hur kan du som jobbar på migrationsverkat utföra deras smutsiga arbete? Hur kan du utvisa ett ensamt barn? Hur kan du sova på nätterna? Hur kan du se din familj i ögonen? 

Ni har uppenbarligen ingen skam i kroppen - men jag skäms för er skull. Jag skäms över att ni saknar medkänsla och empati. Jag skäms över ett Sverige som inte vill ta hand om de utsatta och svaga. 
Jag skäms över er, jag skäms över regeringen, jag skäms över miljöpartiet. 

Med icke så vänliga hälsningar / Tove Hallberg


Till er som läser detta och inte jobbar på migrationsverket, vill ni visa ert missnöje med detta beslut kan ni skriva under på den här listan; http://namninsamling.se/index.php#.UF7jBaOj4_g.  och så kan ni maila migrationsverket på adress migrationsverket@migrationsverket.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar